Rookkanalen

Wij leveren diverse soorten rookkanalen op maat, passend bij uw situatie, ook de installatie hiervan kan worden verzorgd.

In de afweging voor het juiste rookkanaal zijn o.a. de houtkachel, maar ook de omstandigheden in en rond uw woning belangrijk.

De eerste en belangrijkste keuze maakten wij reeds voor U op basis van onze ervaring is gekozen voor de fabrikant met de juiste balans tussen prijs en kwaliteit en duurzame veiligheid.

Aan de kwaliteit doen wij uiteraard geen concessies, in een persoonlijk advies lichten wij graag met voorbeelden deze keuze toe.

Rookkanalen voor houthaarden zijn onderdruksystemen die de rookgassen op natuurlijke wijze afvoeren tot buiten de woningRookkanalen werden vroeger veel gemaakt van steenachtig materiaal, deze condenseren en zijn vaak bij oudere woningen niet meer gasdicht.Hierdoor vaak verminderde trek waardoor rookterugslag bij aansteken van de kachel, daarnaast ook vergrote kans schoorsteenbrand in deze oude gemetselde schoorstenen.

Rookgassen condenseren en trekken in de schoorsteen waarbij de brandgevaarlijke creosoot zich aan de binnenzijde van de gemetselde schoorsteen hecht.Indien de schoorsteen niet zijn periodieke veegbeurt krijgt kan deze creosoot gaan ontvlammen met ongewenste gevolgen.

Tegenwoordig wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van RVS afvoerleidingen omdat dit veelal goedkoper is en bovendien is het risico op onjuist functioneren met metalen systemen kleiner.

Door het trekken van een flexibele RVS pijp in een bestaand gemetseld rookkanaal ontstaat een goede natuurlijke trek en een snelle thermische trek.Vaak wordt de ruimte tussen het nieuwe RVS kanaal en de schoorsteen opgevuld met onbrandbare korrels, hierdoor nagenoeg geen condensatie meer van rookgassen waardoor een super trek.